RELJEFNE FOTO TAPETE

INOVATIVNE FOTO TAPETE SA TEKSTUROM

Foto tapete koje se nalaze u našoj galeriji izradjujemo na materijalima koji vama odgovaraju. U ponudi imamo dve vrste materijala (papirne koje se lepe lepkom i PVC samolepljive tapete). Detaljnije o vrsti tapeta i njihovoj teksturi možete pogledati klikom na dugme teksture tapeta

GALERIJA FOTO TAPETA

1      2      3      4

Izbor tapeta – samolepljive PVC tapete ili tapete na lepak?

Bez obzira da li razmišljate o postavljanju tapeta na zid stana, kuće ili poslovnog prostora, izbor vrste i dizajna tapete sigurno neće biti lak. Pri razmatranju opcija koje su vam na raspolaganju, a govotimo o tipu tapete prema materijalu i načinu postavljanja, ne bi trebalo zaboraviti i ono što nakon postavljanja sledi, a to je održavanje. Pored ostalih razlika, način i lakoća održavanja može biti baš faktor koji će prevagnuti pri izboru. U nastavku ćemo predstaviti neke od osnovnih karakteristika dve vrste tapeta koje se njačešće naručuju i postavljaju.

Samolepljive PVC tapete i PVC fototapete

Fototapete i PVC samolepljive tapete su vrsta tapeta koja je namenjena baš svima, zbog lakoće postavljanja i lakoće održavanja. Najčešće se postavljaju u dečijim sobama, dnevnom boravku ili u poslovnim prostorima. Za postavljanje samolepljivih tapeta i fototapeta potrebno je imati što ravniju površinu zida i malo veštine, kako bi tapete bile dobro zalepljene. Samolepljivost, fleksibilnost i mala težina su osnovne odlike ove vrste tapeta. Fototapete, kao podvrsta PVC samolepljivih tapeta mogu biti urađene na osnovu bilo kojeg dezena ili fotografije, naravno uz poštovanje kvaliteta. Sve PVC tapete i fototapete koje možete videti u ponudi na ovom sajtu su vrhunskog vizuelnog kvalteta, odabrane da prikažu žive boje i budu prava umetnička dela na vašem zidu. Kao što smo već pomenuli, lako se postavljaju i lako održavaju, a još jedna od bitnih prednosti je i lakoća skidanja. Prilikom skidanja ove vrste tapeta ne dolazi do oštećenja zidova niti do fleka od ostataka lepka. Održavanje je jednostavno, a radi se brisanjem suvom ili blago vlažnom krpom.

Tapete sa reljefom i teksturom

Tapete sa reljefom i teksturom spadaju u papirne tapete, takođe mogu biti raznih dezena i boja, ali za razliku od PVC tapeta i fototapeta imaju teksturu ili reljef. Ove tapete su se proizvodile i koristile još pre pojave samolepljivih PVC tapeta, ali je njihova traženost u međuvremenu opala, da bi se odskora ponovo počela povećavati. Nove tehnologije izrade tekstura i reljefa doprinele su ponovnoj popularizaciji reljefnih i tapeta sa teksturom. Ova vrsta tapeta ima veću debljinu i težinu od PVC tapeta, a postavljanje se vrši pomoću lepka za tapete. Debljina, tekstura i reljef omogućavaju prekrivanje sitnijih neravnina i oštećenja na zidovima, pa se to može smatrati i kao prednost. Postavljanje na lepak takođe omogućava postavljanje na neravnije zidne površine, pa u tom slučaju ne morate imati idealno ravne zidne površine. Postavljanje na lepak je teže nego postavljanje samolepljivih tapeta, osetljivije su na oštećenja, a održavanje je u velikoj meri teže, pa to treba imati na umu prilikom izbora.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.