Reljefne tapete sa teksturom

INOVATIVNE FOTO TAPETE SA TEKSTUROM

Foto tapete koje se nalaze u našoj galeriji izradjujemo na materijalima koji vama odgovaraju. U ponudi imamo dve vrste materijala (papirne koje se lepe lepkom i PVC samolepljive tapete). Detaljnije o vrsti tapeta i njihovoj teksturi možete pogledati klikom na dugme teksture tapeta

GALERIJA FOTO TAPETA

1      2      3      4

Koje tapete odabrati, samolepljive PVC ili tapete na lepak?

Izbor između samolepljivih i tapeta na lepak svakako nije lak, bilo da žeite da ih postavite u stan, kuću ili poslovni prostor. Ono što treba imati u vidu, pored vrste i načina postavljanja, je i održavanje. Budući da se tipovi tapeta, pored načina postavljanja, razlikuju i prema drugim karakteristikama, možda bi trebalo da pre odluke razmislite oa dobrim i lošim stranama svake od vrsta. U nastavku možete pročitati više o vrstama tapeta koje za vas možemo izraditi, a što vam možda može pomoći prilikom donošenja odluke o izboru.

Fototapete i PVC samolepljive tapete

Samolepljive PVC tapete napravljene su od materijala koji ima veliku izdržljivost i lako se održavaju. Postavljanje PVC tapeta se vrši odvajanjem papira sa zadnje strane i direktnim prislanjanjem na zid. Za postavljanje nije potreban lepak, niti bilo koje drugo sredstvo. U slučaju potrebe za skidanjem PVC tapeta sa zida na njemu neće ostati lepak niti će doći do oštećenja zida. Prilikom izrade je moguće birati bilo koji dezen ili boju, a profesionalna digitalna štampa će učiniti da tapeta bude punih i živih boja. PVC fototapete se uglavnom postavljaju na zidove prostorija i pokrivaju deo ili ceo zid. Veoma su popularne za dečije sobe, ali je čest slučaj postavljanja i u drugim prostorijama. PVC materijal od kog se izrađuje ova vrsta tapeta je tanak, lagan i vodootporan. Održavanje se svodi na brisanje suvom ili vlažnom krpom.

Reljefne tapete i tapete sa teksturom

Reljefne i tapete sa teksturom se rade od papira, uraznim bojama i dezenima, a postavljaju se pomoću lepka za tapete. Za postavljanje reljefnih i tapeta sa teksturom nije neophodno da zidovi budu idealno ravni, pa su dobra solucija u slučaju da želite da prekrijete neravnine ili sitna oštećanja na zidovima. Veća debljina materijala od kojeg se reljefne i tapete sa teksturom prave, omogućava promenu izgleda ravnog zida i efekat reljefa nakon postavljanja.
I reljefne i tapete sa teksturom su odavno prisutne na tržištu, ali je pojavom PVC fototapeta njihova traženost opala. U poslednje vreme, usled pojave novih mogućnosti prilagođavanja reljefa i tekstura, papirne tapete na lepak se vraćaju u modu. Što se održavanja tiče, za razliku od održavanja PVC tapeta, potrebno je više pažnje jer se lakše oštećuju. Skidanje reljefnih i tapeta sa teksturom je teže nego skidanje PVC tapeta, a prisustvo lepka može izazvati oštećenja na zidovima, posebno ako su lošijeg kvaliteta.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.