RELJEFNE TAPETE

INOVATIVNE FOTO TAPETE SA TEKSTUROM

Foto tapete koje se nalaze u našoj galeriji izradjujemo na materijalima koji vama odgovaraju. U ponudi imamo dve vrste materijala (papirne koje se lepe lepkom i PVC samolepljive tapete). Detaljnije o vrsti tapeta i njihovoj teksturi možete pogledati klikom na dugme teksture tapeta

GALERIJA FOTO TAPETA

1      2      3      4

Koje su bolje – samolepljive PVC tapete ili papirne tapete na lepak?

Ukoliko razmišljate o izboru tapeta za stan, kuću ili kancelariju, pokušaćemo da vam damo neke smernice i predstavimo fatore koje treba uzeti u obzir pri odabiru. PVC tapete, papirne reljefne i tapete sa teksturom imaju svoje karakteristike po kojima se razlikuju. Možemo govoriti o dobrim ili lošim stranama bilo koje od vrsta tapeta, ali na kraju izbor morate napraviti sami. Vi najbolje znate šta se i na koji način uklapa u vašu zamisao, a mi smo tu da vaše zahteve i želje ispunimo u maksimalnoj mogućoj meri. Što se tiče karakteristika, dobrih i loših strana ova dve vrste tapeta, u nastavku ovog teksta ćemo pokušati da ih detaljnije predstavimo.

Samolepljive PVC fototapete i samolepljive tapete

Samolepljive PVC fototapete se rade na samolepljivoj PVC foliji, a osnova njihovog dizjna je fotografija, umetničko delo, porodična fotografija ili neki motiv iz filma. Namenjene su postavljanju na ravne zidne površine, tanke su i lagane, ali veoma fleksibilne i izdržljive. Slično PVC fototapetama, PVC samolepljive tapete se mogu postavljati na ravne zidove jednostavnim odlepljivanjem PVC sloja od papirne zaštite i prislanjanjem na zid. Razlika se svodi na dizajn, jer klasične PVC tapete mogu biti jednobojne ili odštampane u više boja, ali bez foto motiva. I jedne i druge su veoma izdržljive i otporne na habanje, lako se postavljaju i jednostavno održavaju. Održavanje podrazumeva brisanje suvom ili blago vlažnom krpom. Posebna prednost u odnosu na papirne tapete na lepak je uklanjanje. Uklanjanje PVC tapeta je jednostavno, bez oštećivanja zidova i bez ostataka lepka, pa na osnovu navedenog možemo zaključiti da PVC tapete i PVC fototapete imaju više prednosti nego mana, posebno u poređenju sa papirnim tapetama.

Tapete na lepak – papirne sa reljefom i teksturom

Papirne tapete sa reljefom i teksturom su postojale i pre pojave PVC tapeta i bile su u određenom periodu veoma rasprostranjene. Promenom u arhitekturi i uređenju enterijera, papirne tapete su lagano gubile na značaju toliko da ih skoro niko nije tražio. Pojavom novih tehnologija štampe, načina izrade i novih materijala, papirne tapete se ponovo vraćaju u modu. Naravno, nisu tražene u meri u kojoj je to slučaj sa PVC tapetama i fototapetama, ali je sve više ljudi koji ih žele u svojim domovima. Osnovna karakteristika papirnih tapeta sa reljefom i teksturom je veća debljina i način postavljanja. Veća debljina omogućava postizanje reljefnog efekta, uz mogućnost prikrivanja neravnina na zidovima, koji ne moraju biti idealno ravni. Postavljanje na lepak omogućava postavljanje papirnih tapeta na skoro svaki zid, ali je teže od postavljanja PVC tapeta. Papirne tapete su osetljivije na oštećenja prilikom postavljanja, a i nakon toga. Održavanje je teže i mora se pažljivo raditi bez upotrebe vode ili bilo kakvih sredstava, jer ih papir upija, pa se dezen može oštetiti, kao i površina tapeta. Ove tapete se obično postavljaju u prostorijama sa manjom frekvencijom.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.